Щраусова Ферма - OstrichFun.com

ФЕРМА ЗА ЩРАУСИ - гр. Долна Баня

За Нас

Във фермата се отглеждат „ черни африкански щрауси”, наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Фермата разполага с ресторатче, в което могат да се консумират щраусови омлети и несравнимия щраусов стек-пържола. Посетителите могат да закупят разнообразни сувенири и дрехи, произведени от щраусови яйца и пера. Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен „ танц на любовта”, изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на „Щраусово забавление”.
За специален щраусов обяд или вечеря един ден предварителна заявка.


ПресаМис Пепеляшка - Долна Баня /Епизод 8 / Сезон 1Мис Пепеляшка - Долна Баня /Епизод 8 / Сезон 1


Добри любовници ли са щраусите?


БТВ / Преди обед / Добри любовници ли са щраусите?


Великденска мода (БНТ)
Яйца като за Гинес (TV7)


TV7 (2012) Виж цялата статия тук: Тук


Великден с щраусови яйца (dnevnik.bg)


Виж цялата статия тук: Тук


Боядисване на щраусови яйца (БНТ)


Виж цялата статия тук: Тук


Елмира Димитрова: Търсенето на щраусови яйца по Великден е най-голямо (focus-news.net)

Боядисват ли се щраусови яйца около Великден? Колко яйца снася щраусът годишно? Трудно ли се гледат щрауси? По тези и други въпроси Агенция “Фокус” разговаря с Елмира Димитрова, собственик на щраусова ферма в гр. Долна баня.
...

Виж цялата статия тук: Тук


В щраусова ферма за Великден (вестник "Дневник")

Щраусът е птица от разред Щраусоподобни (Struthioniformes). Той е най-едрата съществуваща птица, мъжкият често тежи над 150 кг и има дължина на тялото близо 3 метра. Щраусът тича със 70 км/ч.
...

Виж цялата статия тук: Тук


Балетен състав от щрауси танцува в Долна баня (Вестник "ДУМА")

Виждали ли сте много щрауси на едно място или поне един истински щраус на живо? Каква е първата ви асоциация за тези не особено разпространени птици у нас? Знаете ли, че са твърде любопитни и физически издръжливи, за техните пера се разказват най-различни истории от незапомнени времена до днес?
...

Виж цялата статия тук: Тук


Развъждането на щрауси – бизнес без традиции, но с бъдеще (agrocompass.bg)

Може ли да бъде забавно и доходоносно отглеждането на щрауси в България или тази дейност трябва да отнесем по-скоро към особено рисковите занимания, на границата между бизнеса и авантюрата? И какво тласка хората с предприемчив дух към екзотичните производства, които освен съпътстващите проблеми изискват добра първоначална информираност, опит и значителни инвестиции.
...

Виж цялата статия тук: Тук


Уникални икони върху щраусови яйца изработват в Долна баня (ekipnews.com)

Уникални икони, изографисани върху черупки от щраусови яйца изработват във ферма за отглеждане на красивите птици в град Долна баня. Здравата черупка и огромните размери на яйцата ги правят ценен подарък за Великден. На около 70 километра от София – в град Долна баня, живеят десет двойки черни африкански щрауси.
...

Виж цялата статия тук: Тук


Бизнес:Опитай, почти без пари е... (economynews.bg)

Елмира Димитрова не може да бъде обвинена в липса на въображение – нейният бизнес са щраусите, тя притежава щраусова ферма край Долна Баня. Ето каква е нейната история, която тя разказва в интервю за Economynews.bg:
...

Виж цялата статия тук: Тук


НОВО НАЧАЛО - Бизнесът с щрауси е изгоден, но бавен (monitor.bg)

Да гледаш черен африкански щраус, е екзотичен, но сигурен бизнес. Това твърди Елмира Димитрова от Долна баня, собственичка на една ферма, която гледа 23 животни. Търсенето е сигурно, въпрос все още си остава предлагането, смята тя. От една птица на 2-3 години може да се продадат твърде много неща.
...

Виж цялата статия тук: Тук